El Riudor, al tram entre el Mas Llussà i la Caseta de Llussà, a Santpedor, incorpora una segona surgència d’aigua salada, discreta però d’impacte notable, que durant anys ens havia passat desapercebuda, emmascarada per l’afectació major de la surgència de la resclosa de la Caseta de Llussà situada a uns 400 metres aigües amunt.
Una pinassa de tronc dret i capçada esclarissada i malaltissa assenyala aquesta segona surgència que denominem de la pinassa bandera. El lloc és a l’angle d’un camp de conreu. L’anàlisi de l’aigua de la surgència dóna 7200 mg Cl/L i ocasiona un salt de salinitat al Riudor de 580 mg/L fins a 1100 mg Cl/L (27.02.21).
Als darrers anys, el cabal de la surgència ben coneguda de la resclosa de la Caseta de Llussà ha minvat molt per millores en la captació de salmorra al runam del Cogulló de Sallent. La disminució de la surgència de la resclosa ha permès detectar la surgència de la pinassa bandera que, actualment, és quantitativament tant o més important que la de la resclosa de la caseta de Llussà. Tanmateix, ambdues surgències sumades no expliquen encara tota la salinitat del Riudor. Probablement hi hagi encara alguna altra aportació menor, potser directament a la llera o a través de l’aigua subàlvia, molt difícils de detectar. (02.2021) (anàlisi d'aigües)