Iberpotash ha instal·lat un nou tub de plàstic de 16 cm de diàmetre per conduir salmorra entre la presa a la base del runam salí del Cogulló i la planta de tractament de la Botjosa de Sallent, on hi ha una entrada al col·lector general de salmorres.

El primer tub instal·lat va ser el metàl·lic, però que aviat es rovellà amb la salmorra i esdevingué inservible. El tub metàl·lic serví de suport per un segon tub de plàstic, de color negre, que funciona des de fa molts anys. Mentre la rasa anomenada perimetral del runam del Cogulló feia poca feina tot just instal·lada, sobretot perquè no era realment perimetral i molta salmorra es filtrava al terreny abans d'arribar-hi, millores recents i tasques de manteniment l'han convertit en molt més efectiva. Actualment, un autèntic torrent de salmorra arriba constant a la presa situada a la base sud del runam per la banda est de la rasa, per allà on es va desviar la línia elèctrica. La millora de la captació per part de la rasa perimetral, més la salmorra de la capçalera del torrent de Mas les Coves, han fet necessari un altre tub per conduir aquesta salmorra. D'aquí que s'hagi instal·lat un tercer tub, també de plàstic negre però amb unes elegants línies blaves, que duplica la capacitat d'evacuació de salmorra de la base del runam del Cogulló.

La presència d'algunes plantes halòfites (Spergularia maritima, Spergularia diandra, Frankenia pulverulenta, Limonium hibericum) sota a l'entorn dels tubs testimonia que hi ha hagut fuites de salmorra. (12.2013).