El col·lector de salmorres ha tornat a vessar a la Corbatera (Sallent), pel mateix punt on ja va fer-ho el passat mes d'agost. Ben poc ha durat la reparació. La salmorra vessada va formar de nou un gran bassal d'efectes letals. Un cop la salmorra de la superfície ha estat bombada i traslladada amb el camió cisterna que veiem a l'esquerra de la imatge, operaris d'Agbar s'esforcen ara per excavar el fangeig salí fins a trobar el tub del col·lector.

Hores d'ara, algú pot creure's encara que el col·lector de salmorres és una instal·lació fiable? Algú pot parlar d'accidents, quan es repeteixen cada dia? Perquè es pretén fer passar més i més cabal de salmorra i a més pressió per aquesta instal·lació envellida, amb risc permanent de desgràcies ambientals? Perquè s'obliga als vaixells petrolers ha tenir doble casc, mentre que al col·lector de salmorres, que amb els seus trencaments i fuites ha provocat ja incomptables desastres ambientals, no se l'obliga a ser una canonada doble concèntrica?

Perquè el dpt. de MAiH és incapaç de fer complir les lleis ambientals a Iberpotash, el que portaria les bones soluciones en origen? (11.2008)