ENLLAÇOS
 

Observatorio Ibérico de la Minería
MINOB

Portal al servei d’actors socials amb l’objectiu de prevenir, detectar o denunciar abusos ambientals per part d’explotacions mineres. MINOB presenta informació rellevant, contrastada, actual i geo-referenciada dels casos més destacats de mineria impactant a la península ibèrica.
Generalitat de Catalunya - Dpt. Medi Ambient i Habitatge
La pàgina del dpt. de Medi Ambient i Habitatge amb tota la legislació, el procediment d'autorització ambiental i moltes atres dades d'interès.
Agència Catalana de l'Aigua
L'Agència Catalana de l'Aigua és l'organisme adscrit al dpt. de Medi Ambient que gestiona l'abastament i la depuració d'aigües. Informació de procediments administratius, legislació i dades referents a la qualitat i la quantitat d'aigua a Catalunya.
Prou Sal!
Plataforma cívica, nascuda l'any 2007 a Sallent, per cridar a la mobilització popular i acabar amb el desastre ecològic dels runams salins.
Taula del Llobregat
Espai col·lectiu i col·laboratiu que agrupa diferents organitzacions, persones i actors del territori, entre ells Prou Sal!, compartint visions, accions i lluites a la conca del riu Llobregat.
ALERTAMINERA.net
Publicació digital sobre la Gran Mineria i els conflictes miners, elaborada per professionals de dret, periodisme i geologia especialitzats en temàtica ambiental.
Llobregat S.O.S.tenible
Plataforma d'entitats de la conca del Llobregat responsables de la campanya "Rius amb aigua, rius amb vida" i promotores de la declaració de l'"Any del Llobregat" durant a l'any hidrològic 2011-2012.
Aigua, Rius i Pobles
Associació dirigida per Pedro Arrojo amb l'objectiu de lluitar pel dret dels pobles a l'aigua potable. Entre el 4 i el 30 de maig de 2010, organitza les jornades i exposició del mateix nom al Museu Marítim de Barcelona.
Solucions - Enginyeria, medi ambient i consultoria
Enginyeria pel desenvolupament rural que ofereix serveis de tramitacions agrícoles i ramaderes i de redacció de projectes en els camps de les energies renovables, l'aigua i la gestió de residus, també dels residus d'origen miner.
Iberpotash SA
Iberpotash SA, filial d'ICL Fertilizers, és l'empresa explotadora de les mines de potassa de Súria, Sallent i Balsareny, propietària i responsable dels abocaments de residus salins als runams.
Ercros
Ercros, empresa hereva de ERT, explota la sal dels runams salins deixats per la mineria de potassa a Cardona. En 20 anys ha buidat completament el runam Nou i té el Vell en procés d'explotació.
Instituto de la Sal
El Instituto de la Sal és l'organisme que representa el sector de la producció de sal a la península ibèrica. ISAL dóna informació de primera mà sobre les explotacions de sal, la seva història i els usos de la sal.
CGT - Sindicato de la Minería
Secció Iberpotash del sindicat CGT
Consell Comarcal del Bages
L'Agenda 21 del Bages, redactada pel Consell Comarcal i el dpt. de Medi Ambient. El seu apartat num. 5 sobre els recursos minerals de la comarca està dedicat sobretot a la mineria de potassa i als seus runams salins.
Aigües de Barcelona, SA
Aigües de Barcelona SA subministra l'aigua procedent del la vall Baixa del Llobregat i del Ter a 23 municipis de l'àrea metropolitana, inclosa la ciutat de Barcelona.
Aigües Ter Llobregat
Aigües Ter Llobregat és l'empresa pública del dpt. de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, creada l'any 1990 per abastir d'aigua potable en alta les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf i part de l'Anoia.
Sorea, SA
Sorea SA, empresa del grup Agbar, subministra aigua a alguns municipis grans del Bages, entre els quals Sant Vicenç de Castellet i les poblacions Sallent i Súria que durant l'any 2002 han tingut episodis d'aigua salobre a la xarxa.
Ambientum.com
Portal de medi ambient que inclou un diari de notícies que queden classificades per temes, formació, empreses i legislació.
Ecodiari
Noticiari dia a dia, activisme i anàlisi crítica de les qüestions ambientals, amb èmfasi especial per aquelles que s'esdevenen a Catalunya.
Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya
Coordinadora de les entitats ecologistes de Catalunya, amb funcionament assembleari. Les principals campanyes i les notícies del moviment ecologista a Catalunya.
El Medi Natural del Bages
La natura de la comarca de Bages presentada per la Delegació del Bages de la Institució Catalana d'Història Natural. Conté també l'apartat d'impactes ambientals on tracta l'afectació de la mineria.
Fundación Nueva Cultura del Agua
Pàgina oficial de la Fundación Nueva Cultura del Agua, amb notícies i documentació. Al·legacions i rèpliques al PHN.
Plataforma en defensa de l'Ebre
Activitats i documentació de la campanya en contra del transvasament del riu Ebre i del PHN.
Grup de Defensa del Ter
Grups ecologistes organitzats a la conca del Ter per a la conservació d'aquest riu.
Centre d'estudis Joan Bardina
Centre d'estudis, documentació i pensament dedicat a propostes de nous models de convivència i solidaritat humana que solucionin les desigualtats econòmiques actuals. Té un apartat dedicat a la salinització de la conca del Llobregat.
Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural
DEPANA, la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, és una organització amb l'objectiu de defensar el patrimoni natural del país, des d'una perspectiva globalitzadora dels problemes que afecten les espècies, els ecosistemes i les relacions de l'home amb el medi.
Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient
"Environmental Aspects of Phosphate and Potash Mining". Publicació conjunta del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i de la IFA -Associació Internacional de la indústria de Fertilitzants- que audita la mineria de fosfat i de potassa al món i dóna una guia de bones pràctiques d'explotació i gestió de residus. Malgrat la seva importància mundial, la mineria de potassa del Bages no apareix ni citada a l'estudi, probablement per no donar mal exemple de gestió de residus.
Environmental Justice Organisations, Liabilities and Trade
Atles Global de Justícia Ambiental (= Environmental Justice Atles) realitzat per Organitzacions de Justícia Ambiental amb el suport de la Comissió Europea.
International Fertilizer Industry Association
Associació industrial que agrupa als grans fabricants mundials de fertilitzants.