Forat on el torrent salinitzat de Camprubí s'infiltra al terreny i segueix subterràniament el seu descens cap el riu Cardener. L'anàlisi del 27.07.13 de l'aigua del torrent de Camprubí en aquest punt va donar un resultat de 115.000 mg de clorur per litre.

Encara pitjor, la salmorra que en un tram es veu en superfície no pot ser, ni de bon tros, tota la salmorra que des del runam es dirigeix cap a la vall del torrent de Camprubí. Al fons de la vall apareixen clapes de sòl nu, sense ni una sola herba, a causa de la salmorra que circula per sota. El cabal sencer de salmorra s'incorpora subterràniament al riu Cardener a l'alçada del barri del Fusteret, just allà on topogràficament desemboca el torrent de Camprubí.

L'aigua del riu Cardener pateix un salt tan intens de salinitat al rebre subterràniament la salmorra que circula per sota del torrent de Camprubí que deixa de ser apta per potabilització amb mitjans convencionals. (07.2013) (anàlisi d'aigües) (ruta de la salmorra clandestina del runam de Súria al riu Cardener)