La font de la Serra, situada al flanc sud de l'anticlinal de Súria, és la principal naixença del torrent de Camprubí, afluent per l'esquerra del riu Cardener. La font té cabal alt i constant, però no d'aigua, sinó de salmorra concentradíssima. La presència a només 500 metres del grandiós runam salí de Súria, la posició del runam per sobre de la vall on neix la font, la inclinació dels estrats de roca des del runam cap a la vall, la història de la salinització coincidint amb el runam que expliquen els veïns del Fusteret i la composició de l'aigua salada no deixen el més mínim dubte: la font de la Serra i el torrent de Camprubí estan salinitzats pel runam salí de Súria.

En teoria, la salmorra d'aquesta font hauria d'estar captada, conduïda a la planta de tractament d'Iberpotash i enviada al mar pel col·lector de salmorres. A la pràctica, la captació està parada. La salmorra sobreïx de la presa de captació, circula només un centenar de metres pel torrent de Camprubí, s'infiltra al terreny i segueix el seu descens cap el riu Cardener subterràniament. A la imatge, detall del tub que no recull ni controla la salmorra de la font de la Serra; la salmorra circula pel torrent de Camprubí. L'anàlisi del 27.07.13 de l'aigua del torrent de Camprubí va donar un resultat de 115.000 mg de clorur per litre.

Encara pitjor, la salmorra que brolla a la font de la Serra i que en un tram es veu en superfície no pot ser, ni de bon tros, tota la salmorra que des del runam es dirigeix cap a la vall del torrent de Camprubí. Al fons de la vall apareixen clapes de sòl nu, sense ni una sola herba, a causa de la salmorra que circula per sota. La salmorra que en un tram del torrent de Camprubí es veu en superfície, més tot el cabal de salmorra que segueix el nivell freàtic del torrent de Camprubí i que mai s'ha interceptat, s'incorpora subterràniament al riu Cardener a l'alçada del barri del Fusteret, just allà on desemboca el torrent de Camprubí. L'aigua del riu Cardener pateix un salt tan intens de salinitat al rebre subterràniament la salmorra que circula per sota del torrent de Camprubí que deixa de ser apta per potabilització amb mitjans convencionals. (07.2013) (anàlisi d'aigües) (ruta de la salmorra clandestina del runam de Súria al riu Cardener)