Vessament de salmorra del col·lector a Sant Joan de Vilatorrada, un altre, al passeig entre el Centre Cultural cal Gallifa i el riu Cardener, prop del pont petit.
Un cop tancat el pas de la salmorra, operaris de l'empresa Sorigué han excavat d'urgència un forat al costat de la tapa referència P581 fins a deixar el col·lector accessible, han apedeçat el tub malmès i s'esforcen en transvasar salmorra acumulada al forat cap a un camió cisterna.

No és la primera vegada que el col·lector vessa aquí. Noteu que els plàtans del passeig són joves, replantats després de la fuita de salmorra del juliol del 2013 que va matar els anteriors molt més grans. Llavors ens preguntàvem fins quan el col·lector decrèpit de les salmorres letals de la mineria del Bages ha de seguir escampant la mort per les ribes del Llobregat i del Cardener. La qüestió continua oberta i seguirà així, hi hagi o no mineria en actiu, mentre es mantinguin oberts, a mercè de la pluja i de la humitat de l'aire, els runams salins del Bages. (05.01.2021)